Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Attitude Sauvignon Blanc, Pascal Jolivet 0,75l

Suché bílé víno z Francie z Val de Loire se svěží, středně plnou chutí s tóny citrusů a peckovic. Výtečné k mořským plodům, k mořským rybám, ke chřestu nebo také ke kozím sýrům.

Na dotaz
Značka: Pascal Jolivet
390 Kč / ks
Kategorie: Bílá vína
Druh vína: Bílé
? Chuť: Středně plná
? Charakteristika vína: Naturální, Vegan, Udržitelné vinařství
Odrůda vína: Sauvignon Blanc
Země původu: Francie
Vinařská oblast: Val de Loire, Chémery
Ročník: Aktuální ročník
Obsah alkoholu: 14 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75l
Doporučuje: Wine Spectator
Hodí se k jídlu: k kozím sýrům, k mořským rybám, k mořským plodům, ke chřestu
Hodí se k události: víno na party atd., víno na piknik, víno na návštěvu
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Velmi příjemný Sauvignon z vinařství Pascal Jolivet, ležící ve věhlasném údolí řeky Loiry ve Francii. Má nádhernou vůni citrusů, zeleného jablka a lučních květů se suchým a minerálním charakterem se svěží, plnější chutí s tóny citrusů peckovic. Myšlenka řady “Attitude” spočívá ve výrobě vín vysoké kvality s designem etikety podepsané Pascalem Jolivetem.

Obsahuje 14 % alkoholu. 

Doporučujeme servírovat okolo 10 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Pascal Jolivet

Příběh tohoto rodinného francouzského vinařství začal roku 1987, kdy Pascal Jolivet založil stejnojmenné vinařství a hned o pár let později byly pořízeny první sklepy v Sancerre s nerezovými nádobami s kontrolou teploty, inspirované vinařstvími z regionu Champagne. Experiment je hlavním elementem již z počátku, kdy Jolivet začíná s přírodní metodou vinifikace s použitím 100% divokých kvasinek (jen s lehkým přidáním siřičitanů pro stabilizaci) přirozeně se vyskytujících na slupkách hrozen, což je na svou dobu něco velmi nekonvenčního, avšak dnes pro vinařství nedílnou součástí identity a celkového procesu a tak patřící mezi uznávané vinaře pro svá čistá a sofistikovaná vína. Roku 2016 za pomocí rodiny Dauny, pionýrů organického farmaření v Sancerre, přešlo vinařství na organický způsob farmaření.

Proces výroby vín je způsob, jak být kreativní; forma umění, která si říká jak o naslouchání, tak o přirozenost vnímat a porozumět. Kouzlo nastává ve chvíli transformace, kdy se rmut mění na mošt a mošt na víno, kdy propůjčí svůj hlas místnímu terroiru. Pascal Jolivet

Stránky vinařství: https://pascaljolivet.com/en/