Barolo Enrico VI DOCG 2019, Cordero di Montezemolo 0,75l
Červené víno ze severní Itálie z Piemonte se vyznačuje svým mohutným výrazem plných šťavnatých, ale stále svěžích třešňových tónů se stopami eukalyptu a hravou aciditou. Výborné např. k červenému masu, s raviolami ze zvěřiny, k hovězímu ragú, k lasagním.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | středně plné |
? Charakteristika vína: | Stará vinice, Organické víno |
Odrůda vína: | Nebbiolo |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Piemonte, La Morra |
Ročník: | 2019 |
Obsah alkoholu: | 14,5 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Doporučuje: | Vít Hepnar |
Hodí se k jídlu: | k červenému masu, s raviolami ze zvěřiny, k hovězímu ragú, k lasagním, k houbám |
Hodí se k události: | víno pro šéfa , svatby a zásnuby, výročí a narozeniny, oslava úspěchu, víno pro znalce |
ikona: | XXXYY |
Komplexní červené víno z italské obce La Morra má hluboce granátovou barvu a sofistikovaně jemnou vůni se stopami eukalyptu, lékořice a máty. V chuti můžeme zaznamenat expresivně působící tóny zralých třešní, ostružin a plum s dotekem fialky a bylin se svěží kyselinkou. Konec je dlouhý a působivý.
Obsahuje 14,5 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Cordero di Montezemolo
V první polovině 19. století byla na světě první várka vín na prodej, prvně pozemek patřil rodině Falletti, zanedlouho však díky sňatku majetek spadal pod rodinu Cordero di Montezemolo a to včetně překrásného panství Monfalletto. Vinařství najdeme v obci La Morra v italském regionu Piemont. Důraz je kladen, jak už to u dobrých vinařství bývá, jak na tradici, tak i inovaci. Cordero di Montezemolo má know-how putující v rodu již po generace, ale zároveň vždy hledá způsoby, jak přistupovat k věcem z nového úhlu. Dnes je vinařství certifikováno jako 100% organické, kdy je např. použito minimum syntetických hnojiv nebo také podpoření okolní biodiverzity. Většina pěstovaných odrůd, včetně Nebbiolo ze kterého se vyrábí věhlasné Barolo, je místních.
Stránky vinařství: https://www.corderodimontezemolo.com/en/