Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Dolcetto d´Alba DOC, Cordero di Montezemolo 0,75l

Červené víno z Piemonte z Itálie se vyznačuje šťavnatě kořeněnou chutí s tóny třešní, dubu, kávy a vanilky. Vyzkoušejte k pokrmům jako k těstovinám,k tatarskému bifteku z telecího masa, k výrazným rybám.

Skladem
495 Kč / ks
Kategorie: Červená vína
Druh vína: Červené
? Chuť: středně plné
? Charakteristika vína: Organické víno
Odrůda vína: Dolcetto
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Piemont, La Morra
Ročník: 2020
Obsah alkoholu: 13 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75l
Hodí se k jídlu: K těstovinám,k tatarskému bifteku z telecího masa, k výrazným rybám.
Hodí se k události: víno na návštěvu
ikona: XXXYY
Dolcetto
Bio
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Červené víno z La Morra z Itálie je granátové barvy s čistou a svěží vůní třešní, malin a rybízu. V chuti se mísí šťavnaté ovocné tóny třešní a zemitě sametových dubových tónů a stop kávy s vanilkou. 

Obsahuje 13 % alkoholu.

Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Cordero di Montezemolo

V první polovině 19. století byla na světě první várka vín na prodej, prvně pozemek patřil rodině Falletti, zanedlouho však díky sňatku majetek spadal pod rodinu Cordero di Montezemolo a to včetně překrásného panství Monfalletto. Vinařství najdeme v obci La Morra v italském regionu Piemont. Důraz je kladen, jak už to u dobrých vinařství bývá, jak na tradici, tak i inovaci. Cordero di Montezemolo má know-how putující v rodu již po generace, ale zároveň vždy hledá způsoby, jak přistupovat k věcem z nového úhlu. Dnes je vinařství certifikováno jako 100% organické, kdy je např. použito minimum syntetických hnojiv nebo také podpoření okolní biodiverzity. Většina pěstovaných odrůd, včetně Nebbiolo ze kterého se vyrábí věhlasné Barolo, je místních.

Stránky vinařství: https://www.corderodimontezemolo.com/en/