Dolcetto d´Alba DOC, Cordero di Montezemolo 0,75l
Červené víno z Piemonte z Itálie se vyznačuje šťavnatě kořeněnou chutí s tóny třešní, dubu, kávy a vanilky. Vyzkoušejte k pokrmům jako k těstovinám,k tatarskému bifteku z telecího masa, k výrazným rybám.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | středně plné |
? Charakteristika vína: | Organické víno |
Odrůda vína: | Dolcetto |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Piemont, La Morra |
Ročník: | 2020 |
Obsah alkoholu: | 13 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | K těstovinám,k tatarskému bifteku z telecího masa, k výrazným rybám. |
Hodí se k události: | víno na návštěvu |
ikona: | XXXYY |
Červené víno z La Morra z Itálie je granátové barvy s čistou a svěží vůní třešní, malin a rybízu. V chuti se mísí šťavnaté ovocné tóny třešní a zemitě sametových dubových tónů a stop kávy s vanilkou.
Obsahuje 13 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Cordero di Montezemolo
V první polovině 19. století byla na světě první várka vín na prodej, prvně pozemek patřil rodině Falletti, zanedlouho však díky sňatku majetek spadal pod rodinu Cordero di Montezemolo a to včetně překrásného panství Monfalletto. Vinařství najdeme v obci La Morra v italském regionu Piemont. Důraz je kladen, jak už to u dobrých vinařství bývá, jak na tradici, tak i inovaci. Cordero di Montezemolo má know-how putující v rodu již po generace, ale zároveň vždy hledá způsoby, jak přistupovat k věcem z nového úhlu. Dnes je vinařství certifikováno jako 100% organické, kdy je např. použito minimum syntetických hnojiv nebo také podpoření okolní biodiverzity. Většina pěstovaných odrůd, včetně Nebbiolo ze kterého se vyrábí věhlasné Barolo, je místních.
Stránky vinařství: https://www.corderodimontezemolo.com/en/