Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Intelligent Brut Cuvée, Proqin 0,75l

Suchý bílý sekt z moravských Velkých Němčic se vyznačuje svou minerální podstatou a svěže sametovější chutí s tóny meruněk a jablek. Výtečně se hodí jako aperitiv či k pokrmům jako těstoviny, mořské plody nebo ke grilované zelenině a rybám.

Skladem
Značka: Proqin
390 Kč / ks
Kategorie: Šumivá vína
Druh vína: Šumivé
Odrůda vína: Cuvée - Sauvignon Blanc, Ryzlink Rýnský (Riesling), Chardonnay
Země původu: Česká Republika
Vinařská oblast: Velkopavlovická oblast, Velké Němčice
Ročník: Aktuální ročník
Obsah alkoholu: 11,5 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75l
Hodí se k jídlu: K těstovinám, k mořským plodům, ke grilované zelenině a rybám
Hodí se k události: svatby a zásnuby, výročí a narozeniny, oslava úspěchu, víno na návštěvu
ikona: XXXYY
Intelligent Brut Cuvée, Proqin
zakazminus
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Tento suchý bílý sekt z řady Intelligent dělán tradiční metodou, pochází z Velkých Němčic na Moravě. Svým charakteristickým svěžím aroma s ovocnými tóny jablka, dozrávajících meruňek s doprovázejícími dřevitými tóny ušlechtilého sudu je do jisté míry dáno „před sběrem“ všech obsáhlých odrůd tohoto cuvée, tedy Chardonnay, Ryzlink Rýnský a Sauvignon Blanc. Chuť je svěží, lehce sametová s intenzivnější, ale nevtírající se „štiplavou“ mineralitou.

Obsahuje 11,5 % alkoholu.

Doporučujeme servírovat okolo 5 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Proqin

Vinařství, které se nachází ve Velkopavlovicku ve Velkých Němčicích již po několik generací patří rodině Prokešů. Proqin se zaměřuje, jak na výrobu vín, tak i vinného oleje. Šumivá vína z jejich produkce jsou zpracovány buďto metodou klasickou nebo tradiční. U metody klasické, kdy kvašení v láhvi probíhá 12 měsíců a déle, jde o ledová, slámová a dokonce i mešní vína, která každoročně vznikají na pronajaté vinici u farního úřadu, kde je s víny zacházeno více šetrným způsobem. Veškeré ostatní vinné révy, na viniční trati Punty, jsou orientovány na jiho - západ s půdou obsahující především spraš, který vínu dodává určitou mineralitu. Také stojí za zmínku úspěch Kamila Prokeše, který je již trojnásobným mistrem v ČR v sabragi, tedy v sekání hrdla lahve - nejčastěji šavlí a nebo i golfovou holí. Vinařství Proqin také nabízí etikety na zakázku.

Stránky vinařství: https://www.proqin.cz/