Le Pergole Torte IGT 2019, Montevertine 0,75l
Suché červené výjimečné víno z Itálie z Radda v Toskánsku je charakteristické pro svou plnou, intenzivní chuť s rozvíjejícími se vrstvami červeného, tmavého ovoce a dřevitými tóny podepřené květinovými nuancemi. Výborné k jídlům jako je např. steak.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | Plné, tělnaté |
? Charakteristika vína: | Stará vinice |
Odrůda vína: | Sangiovese |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Toskánsko, Radda |
Ročník: | 2019 |
Obsah alkoholu: | 13,3 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | Ke steaku, ke grilovanému masu, k pernaté zvěřině, k vyzrálým sýrům |
Hodí se k události: | víno pro znalce |
Nejproslulejší víno Montevertine s překrásně umělecky zpracovanou vinětou pocházející z Toskánska v Itálii. Má krásné intenzivnější aroma s tóny černých třešní, švestek, jemné kořenitosti a květinových vůní, připomínající růže. V chuti krásně svěží, poměrně řízné s pěknou kyselinou a delikátními tříslovinami s dřevito-ovocnými tóny.
Toto víno je distribuováno pouze v omezeném množství a vinařství si zakládá na zvláštních pravidlech. Možné je objednat pouze po domluvě.
Obsahuje 13,28 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 17 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Montevertine
Sergio Manetti roku 1967 koupil pozemek Montevertine, nacházející se na pahorcích regionu Chianti (v obci Radda), s historií sahající až do 11. stol.. Hned zasadil 2 ha vinic a o čtyři roky později bylo první víno na světě. Dnes vinice spolu tvoří 18 ha půdy, kde jsou pěstovány pouze tradiční Chinati odrůdy, tedy Sangiovese, Canaiolo a Colorino. Stejně tak velký důraz na tradičnost je kladen i při samotné výrobě vín. Hrozny jsou sbírány ručně, které se poté fermentují ve skleněně obložených cementových nádobách, kde probíhá proces extrakce tříslovin ze slupek. Poté probíhá malolaktická fermentace, typická pro červená vína, která vínu dodává více zakulacenější, sametovější strukturu. Dále je víno ponecháno po cca 2 roky v dubových sudech, při tom víno není nikdy filtrované.
Stránky vinařství: https://www.montevertine.it/