Marzemino Poiema, Rosi Eugenio 0,75l
Jedná se o suché červené organické víno z Itálie z oblasti Vallagarina IGT s aromatickou, bohatou a mnohovrstevnatou chutí po malinách, fialkách a ostružinách. Hodí se k pokrmům z pernaté zvěřiny, k jehněčímu, risottu nebo také k vyzrálým sýrům.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | Středně plné víno |
? Charakteristika vína: | Organické víno |
Odrůda vína: | Marzemino |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Vallagarina IGT, Trentino - Alto Adige |
Ročník: | 2015 |
Obsah alkoholu: | 13 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75 l |
Hodí se k jídlu: | k pernaté zvěřině, k risssoto, k vyzrálým sýrům |
Hodí se k události: | víno na piknik, víno na návštěvu |
ikona: | XXXYY |
Toto suché červené víno pochází ze severní Itálie z oblasti jménem Vallagarina. Charakter tohoto organického vína z hroznů Marzemino se vyznačuje svou rubínovou barvou s nafialovělými odlesky a bohatou, intenzivní vůní po květech a ovoci a tóny malin, fialek a ostružin. V Chuti vyznívají vyvážené dřevnaté i ovocné tóny. Celkově svěží, mnohovrstevnaté s lehkými sametovými taniny.
Obsahuje 13 % alkoholu. “Governo” je proces vinifikace, kdy z části hroznů se udělá sušené ovoce a část se nechá dozrát na keřích, poté probíhá naturální, neřízená fermentace z uzrálých i sušených hroznů. Víno následně zraje 12 měsíců v sudech z třešně, kaštanu a dubu a poté 12 měsíců v láhvi. Potenciál ke zrání je min. 5 let.
Doporučujeme servírovat okolo 16 - 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Rosi Eugenio
Vinařství Rosi Eugenio je jedno z nejmladších, ale zároveň průkopnických vinařství vyskytující se v severní italské oblasti Trentino. Důraz je kladen na výrobu, co nejvíce kvalitního a zároveň organického vína a díky propojení eneologickým znalostem a duchem vinaře Rosi Eugenia (který sám vystudoval San Michele all´Adige, jednu z nejprestižnějších italských vinařských škol) mohlo dát vzniku tohoto vinařství. Rosi Eugenio je jedním z mistrům zpracování odrůdy Marzemino.