Méthode Cap Classique, Klein Constantia 0,75l
Šumivé víno ze Západního Kapska ze jedné z nejstarších vinic na pozemku přináší souhru, jak sametových, tak živých tónů zeleného jablka a briošky. Výtečné jako aperitif nebo také např. k sýru pecorino.
Kategorie: | JAR |
---|---|
Druh vína: | Šumivé |
? Charakteristika vína: | Stará vinice |
Odrůda vína: | Chardonnay |
Země původu: | Jihoafrická Republika |
Vinařská oblast: | Constantia, Západní Kapsko |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 12,3 % |
Obsah cukru: | Brut |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | Jako aperitif, k mořským plodům a korýšům, k rybám, k sashimi, k pecorinu |
Hodí se k události: | Na oslavy, na party |
Jihoafrické šumivé víno z jedné z nejstarších vinic na pozemku vinařství je světlé, jiskrné barvy a elegantně vábným aroma zelených jablek, briošky a peckovin. V chuti převládají hedvábné, přitom výraznější tóny zralého ovoce a znatelně prominentní, svěží texturou. Dochuť je svěží, živá a příjemně vytrvalá.
Obsahuje 12,25 % alkoholu.
Doporučujeme servírovat okolo 10 - 12 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Klein Constantia
Příběh legendárního vinařství z Kapského Města v JARu nazývající se Constantia (podle části města) se začal psát již roku 1685 guvernérem Mysu Dobré naděje tehdejší holandské kolonie. Po pečlivém porovnávání jednotlivých oblastí dospěl k závěru, že právě místo dnešního vinařství Klein Constantia s žulovým podložím a ochlazované Indickým a Atlantským oceánem, bude ideálním pro pěstování vinné révy. V průběhu staletí docházelo k významným změnám, ale především sladké víno Vin de Constance z velmi pozdního sběru si čím dál více upevňovalo svojí prestiž a v 18. a 19. století bylo pokládáno za jedno z nejlepších vín na světě. Bohužel na konci 19. století obávaný révokaz téměř ukončil příběh této vyhlášené legendy a sladké víno se přestalo vyrábět. Přesto jeho pověst stále žila v mnoha starých lahvích mnoha evropských sběratelů vín. V roce 1980 bylo vinařství znovu obnoveno, tentokrát pod názvem Klein Constantia. Byly prostudovány rané záznamy a učiněn pečlivý výběr z vinných rév, které se s největší pravděpodobností vyskytovaly v původních zásobách používaných už před 300 lety. Portfolio vinařství se mezitím rozrostlo o množství vín známých spíše z více chladných podnebí jako např. Sauvignon Blanc a šumivé Méthode Cap Classique ale též i o mohutné červené stellenboschské víno Anwilka a samozřejmě také ikonické víno Vin de Constance. Vína se svým výrazným a jedinečným terroir byla zdokonalována pod odborným vedením francouzských enologů a nyní patří k největší špičce celé jihoafrické produkce.
Stránky vinařství: https://www.kleinconstantia.com/