Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Prosecco Treviso Frizzante Spago DOC, La Farra 0,75l

Bílé suché šumivé víno, které pochází ze Severo-východní oblasti Treviso s chutí ovoce a ořechů se výborně hodí k rybám, mořským plodům nebo sushi, ale chuť doplňuje i s thajskou nebo japonskou kuchyní.

Skladem
Značka: La Farra
230 Kč / ks
Kategorie: Šumivá vína
Druh vína: Šumivá vína
? Charakteristika vína: Vegan, Udržitelné vinařství
Odrůda vína: Glera
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Veneto, Treviso
Ročník: Aktuální ročník
Obsah alkoholu: 11 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75l
Hodí se k jídlu: K rybám, k mořským plodům, k sushi, k thajské a japonské kuchyni.
Hodí se k události: víno na party atd., víno na piknik, víno na návštěvu
ikona: XXXYY
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Prosecco s harmonickou chutí, za velmi příjemnou cenu. Víno má jemně slámově žlutou barvu. V nádech jsou cítit bílé květy, lehké tóny lípových a akátových květů. Na patře znatelná chuť ovoce a ořechů. Syté perlení. Závěr suchý a šťavnatý. Toto víno z vinařství La Farra pocházející ze Severo-východní oblasti Treviso je 100% z odrůdy Glera, jehož hrozny jsou sbírány ručně.

Prosecco obsahuje 11% alkoholu a dozrává až 2 měsíce ve speciálních termo-regulovaných nerezových tancích  využívající metodu Charmat, kdy dochází k re-fermentaci a dozrávání a to za nižšího tlaku než u vyšších vín typu spumante. Proto v názvu označení frizzante (perlivé). Metoda zpracování dodává vínu mladiství, ale i aromatický profil.

Doporučujeme servírovat okolo 7 -8 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství La Farra

Vinařství La Farra je poměrně mladé vinařství založené v roce 1997 rodinou Nardi v samém srdci pěstování prosecca ve Valdobbiadene. Vína produkují zásadně z vlastních hroznů a to převážně z oblasti Treviso, včetně Valdobbiadene. Charakteristickým, pro vinařství La Farra, je přístup k procesu výroby jejich šumivých vín, kde je kladen vysoký důraz, jak na technologické zdokonalování, tak na udržitelnost a soulad s okolní přírodou.

Stránky vinařství: https://www.lafarra.it/