Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG, La Farra 0,75l

Bílé suché šumivé víno ze severo-východní Itálie z Trevisa, vonící po jablkách a broskvích, které výborně doplní chuť k mořským plodům, rybám, rizotu a těstovinám se smetanovým základem nebo k měkkým sýrům.

Skladem
Značka: La Farra
360 Kč / ks
Kategorie: Šumivá vína
Druh vína: Šumivá
? Charakteristika vína: Vegan, Udržitelné vinařství
Odrůda vína: Glera
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Veneto, Treviso
Ročník: Aktuální ročník
Obsah alkoholu: 11 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75l
Hodí se k jídlu: K mořským rybím pokrmům nebo těstovinám a rizotu se smetanovým základem.
Hodí se k události: víno na party atd., víno na piknik, víno na návštěvu
ikona: XXXYY
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Brut Rive di Farra, je vyráběné pouze z hroznů Glera pěstovaných a zpracovávaných přímo v samém srdci Prosecca v oblasti Valdobbiadene (Treviso) a tak může nést nejprestižnější označení - DOCG. Toto italské šumivé víno má slámově žlutou barvu, příjemnou kyselinku a hedvábně suchou chuť v závěru. Nádherně voní po jablkách a broskvích.

Brut Prosecco je vyráběné klasickou „prosecco“ metodou Charmat, tedy metodou s relativně krátkým druhotným kvašením v tancích s nepatrně vyšším obsahem cukru. Jde o cuvée z typických regionálních odrůd, kde ze zákona musí být vinná odrůda  Glera zastoupena v cuveé minimálně z 85%. V případě Prosecco Millesimato Brut z La Farra je víno ze 100% z Glery a víno zůstává v tancích při sekundárním kvašení nezvykle přibližně dlouhých 6 měsíců.

Toto víno doporučujeme servírovat okolo 8 -10 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství La Farra

Vinařství La Farra je poměrně mladé vinařství založené v roce 1997 rodinou Nardi v samém srdci pěstování prosecca ve Valdobbiadene. Vína produkují zásadně z vlastních hroznů a to převážně z oblasti Treviso, včetně Valdobbiadene. Charakteristickým, pro vinařství La Farra, je přístup k procesu výroby jejich šumivých vín, kde je kladen vysoký důraz, jak na technologické zdokonalování, tak na udržitelnost a soulad s okolní přírodou.

Stránky vinařství: https://www.lafarra.it/