Rosé Brut Prosecco, La Farra 0,75l
Růžové suché šumivé víno z italské oblasti Treviso s vyváženou sladko-plnou chutí ovoce a fialek se stejně tak vyváženým perlením nejlépe vychutnáte s tradičními italskými předkrmy, s těstovinami nebo také k ovoci a dezertům jako tiramisu.
Kategorie: | Růžová vína |
---|---|
Druh vína: | Růžové, Šumivé |
? Charakteristika vína: | Vegan, Udržitelné vinařství |
Odrůda vína: | Cuvée - Glera, Pinot Noir |
Země původu: | Itálie |
Vinařská oblast: | Veneto, Treviso |
Ročník: | Aktuální ročník |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75l |
Hodí se k jídlu: | k italským předkrmům, k pastě, k ovoci, k dezertům. |
Hodí se k události: | svatby a zásnuby, oslava úspěchu, víno na piknik |
ikona: | XXXYY |
Rosé Brut Prosecco, La Farra je růžové italské šumivé víno Víno má jasně růžovou barvu s purpurovými odlesky. Bublinky jsou jemné a přetrvávající. V nádechu ovocné s náznakem vůně fialek. Na patře suché a velmi dobře vyvážené.
Rosé Brut Prosecco je vyráběné klasickou „prosecco“ metodou Charmat, tedy metodou s relativně krátkým druhotným kvašením v tancích. Jde o cuveé z typické regionální odrůdy Glera a z Pinot Noir.
Toto víno doporučujeme servírovat okolo 8 -10 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství La Farra
Vinařství La Farra je poměrně mladé vinařství založené v roce 1997 rodinou Nardi v samém srdci pěstování prosecca ve Valdobbiadene. Vína produkují zásadně z vlastních hroznů a to převážně z oblasti Treviso, včetně Valdobbiadene. Charakteristickým, pro vinařství La Farra, je přístup k procesu výroby jejich šumivých vín, kde je kladen vysoký důraz, jak na technologické zdokonalování, tak na udržitelnost a soulad s okolní přírodou.
Stránky vinařství: https://www.lafarra.it/