Pinot Noir, Family Reserve, Springer 0,75 l
Červené suché víno Pinot Noir z Jižní Moravy pocházející z vinařství Springer má plný charakter s intenzivnější tříslovinou s doprovázejícími tóny tmavého ovoce jako jsou švestky a třešně. Krásně doplňuje chuť jehněčího masa ve všeljakých úpravách.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Chuť: | Lehká |
? Charakteristika vína: | Biodynamické |
Odrůda vína: | Pinot Noir |
Země původu: | Česká Republika |
Vinařská oblast: | Velkopavlovická oblast, Čtvrtě |
Ročník: | 2019 |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Obsah cukru: | Suché |
Typ uzávěru: | korek |
Objem lahve: | 0,75 l |
Hodí se k jídlu: | ke carppaccio, k červenému masu, ke všem úpravám jehněčího masa |
Hodí se k události: | víno pro šéfa , víno pro znalce |
Toto suché červené víno Pinot Noir z vinařství Springer z Jižní Moravy má naoranžověle cihlovou barvu se zlatavým okrajem na stěně. Vůně je minerální kořenitá s podtóny černých třešní, srdcovek a švestek. Chuť je plná s konzistentně se prolínajícími se tříslovinami a poměrně silnou perzistencí.
Pinot Noir, Family Reserve, Springer obsahuje 13 % alkoholu a díky zrání ve sklepích 1 rok v barikových sudech má dobrý potenciál k archivaci. Víno, které bylo sbíráno ručně, pochází z viniční tratě Čtvrtě ve Velkopavlovicích, kde je půda bohatá na hořčík a vápenec dodávající vínu charakteristickou chuť vyvážené minerality, kyselosti s intenzivní chutí a strukturovanou tříslovinou.
Doporučujeme servírovat okolo 15 - 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Springer
Rodinné vinařství Springer pochází z Bořetic na Jižní Moravě, kde si vyrábí vína pouze z vlastních hroznů, které pochází z viničních tratí Čtvrtě a Skale.
K obdělávání půdy a výroby vína, Springer uplatňuje biodynamické postupy, kdy je použito minimum chemikálií, živí půdu pouze kravským hnojivem a podporují ekosystém habitatu jako svitlušek či ještěrek, které se tak přirozeně zbavují škůdců bez toho, než by využili jakékoliv chemikálie. Součástí je i praktika zeleného vinobraní, kdy se odřízne část větví s plody, minimálně tak zatíží keř pro zbylé hrozny a posílí tak potenciál ke kvalitě.
Víno, pocházející pouze z vlastních vinic, je sbírané ručně. Lisování hroznů probíhá naturálním, přirozeným způsobem, stejně tak jako následná spontánní fermentace. Vinařství Springer je členem systému Integrované produkce vína a hroznů, jejíž cílem je trvale zajistit právě takový udržitelný rozvoj.
Stránky vinařství: https://www.springer.cz/