Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč

Pinot Noir, Family Reserve, Springer 0,75 l

Červené suché víno Pinot Noir z Jižní Moravy pocházející z vinařství Springer má plný charakter s intenzivnější tříslovinou s doprovázejícími tóny tmavého ovoce jako jsou švestky a třešně. Krásně doplňuje chuť jehněčího masa ve všeljakých úpravách.

Skladem
Značka: Springer
735 Kč / ks
Kategorie: Červená vína
Druh vína: Červené
? Chuť: Lehká
? Charakteristika vína: Biodynamické
Odrůda vína: Pinot Noir
Země původu: Česká Republika
Vinařská oblast: Velkopavlovická oblast, Čtvrtě
Ročník: 2019
Obsah alkoholu: 13,5 %
Obsah cukru: Suché
Typ uzávěru: korek
Objem lahve: 0,75 l
Hodí se k jídlu: ke všem úpravám jehněčího masa
Hodí se k události: víno pro šéfa , víno pro znalce
doruceni
Bleskové doručení
Toto zboží doručíme po Praze od 2 hodin po objednání
odber
Osobní odběr v Praze po celý týden
Od pondělí do pátku, od 10 do 19 hodin
nejprodavanejsi
Nejprodávanější
Tato lahev je mimořádně oblíbená mezi našimi zákazníky
novinka
Novinka
S touto lahví vyzkoušíte nevyzkoušené

Toto suché červené víno Pinot Noir z vinařství Springer z Jižní Moravy má naoranžověle cihlovou barvu se zlatavým okrajem na stěně. Vůně je minerální kořenitá s podtóny černých třešní, srdcovek a švestek. Chuť je plná s konzistentně se prolínajícími se tříslovinami a poměrně silnou perzistencí.

Pinot Noir, Family Reserve, Springer obsahuje 13 % alkoholu a díky zrání ve sklepích 1 rok v brraikových sudech má dobrý potenciál k archivaci. Víno, které bylo sbíráno ručně,  pochází z viniční tratě Čtvrtě ve Velkopavlovicích, kde je půda bohatá na hořčík a vápenec dodávající vínu charakteristickou chuť vyvážené minerality, kyselosti s intenzivní chutí a strukturovanou tříslovinou. 

Doporučujeme servírovat okolo 15 - 18 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Springer

Rodinné vinařství Springer pochází z Bořetic na Jižní Moravě, kde si vyrábí vína pouze z vlastních hroznů, které pochází z viničních tratí Čtvrtě a Skale. 

K obdělávání půdy a výroby vína, Springer uplatňuje biodynamické postupy, kdy je použito minimum chemikálií, živí půdu pouze kravským hnojivem a podporují ekosystém habitatu jako svitlušek či ještěrek, které se tak přirozeně zbavují škůdců bez toho, než by využili jakékoliv chemikálie. Součástí je i praktika zeleného vinobraní, kdy se odřízne část větví s plody, minimálně tak zatíží keř pro zbylé hrozny a posílí tak potenciál ke kvalitě.

Víno, pocházející pouze z vlastních vinic, je sbírané ručně. Lisování hroznů probíhá naturálním, přirozeným způsobem, stejně tak jako následná spontánní fermentace. Vinařství Springer je členem systému Integrované produkce vína a hroznů, jejíž cílem je trvale zajistit právě takový udržitelný rozvoj.

Stránky vinařství: https://www.springer.cz/